Perchezitii ! Au vandut pe OLX haine contrafacute

Doi tineri din Oradea, s-au ales cu dosare penale, după ce poliţiştii au descoperit că vindeau pe OLX haine purtând în fals însemne unor mărci cunoscute, cum ar fi Versace, Philipp Plein şi Givenchy. In urma unor percheziţii au fost ridicate peste 100 de haine.

În timpul acţiunii poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descoperit 104 articole de îmbrăcăminte noi, purtând însemnele unor mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 21.000 lei.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii îi bănuiesc pe cei doi orădeani că, în perioada 2018 – februarie 2019, ar fi comercializat astfel de articole de îmbrăcăminte prin intermediul unui site de profil de pe Internet și că nu ar fi înregistrat și nu ar fi declarat veniturile astfel obținute, sustrăgându-se în acest mod de la îndeplinirea obligațiilor fiscale către bugetul de stat”, se arată în informarea transmisă.

Bunurile au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, pentru stabilirea prejudiciului total cauzat bugetului de stat și titularilor mărcilor înregistrate.

Cei doi tineri sunt cercetaţi acum pentru evaziune fiscală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.