Bani nerambursabili pentru fermieri. În ce domeniu

AFIR a deschis sesiunea de primire a proiectelor de investiții aferente submăsurii 4.1a „Investiții în exploatații pomicole”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

„Deschidem ultima sesiune de depunere a proiectelor pentru submăsura 4.1a destinată exploatațiilor pomicole, pentru care am obținut o majorare a fondurilor alocate, care se ridică acum la valoarea totală de 65 milioane euro. În ultima perioadă, am primit numeroase solicitări prin care ni se cerea suplimentarea valorii finanțării din acest an, ceea ce arată creșterea interesului fermierilor pentru dezvoltarea acestui sector important. Acest fapt este demonstrat și de cele peste 800 de cereri de finanțare depuse în sesiunile deschise anterior. Știu că proiectele sunt complexe și au nevoie de un timp mai îndelungat pentru a fi întocmite, dar sunt convins ca vom primi proiecte de calitate care să crească în viitor producția pomicolă a țării noastre” a menționat directorul general al AFIR, Adrian Chesnoiu.

Astfel, se acordă fonduri nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului acordat de 50%, cu majorare până la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, în funcție de beneficiar (tânăr fermier/ forme asociative) și de investiție (ecologică/ investiții în zone cu constrângeri naturale etc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.