Tânăra care duce mai departe tradițiile sătmărene (Foto)

Silvia Șuth, una dintre cele mai frumoase voci, duce mai departe tradițiile populare din județul Satu Mare. Tânăra este membră al Ansamblului “Doruri Sătmărene”.

“Anul care a trecut a fost unul plin de evenimente reușite, mai ales pe plan profesional. Am avut parte de multe evenimente frumoase, atât în țară cât și în străinătate, alături de Ansamblul Folcloric al Județului Satu Mare “Doruri Sătmărene”, sub îndrumarea Centrului Județean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare și al domnului director Robert Laszlo. Am reprezentat România și județul Satu Mare cu cinste peste hotare, la Limassol, Cipru si la Viena. Am încântat publicul sătmărean din toate părțile județului nostru. Am fost prezenți de 1 Decembrie la sărbătoarea Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, sărbătorind alături de nume mari ai cântecului românesc, și lista poate continua”, a declarat Silvia pentru Gazeta Muzicanților.

De-a lungul anilor Silvia a participat la câteva festivaluri de folclor din țară, adunând și câteva premii în palmares.

“Am participat la Festivalul Național de Folclor “Alină-te dor, alină” de la Cicârlau, Festivalul Național de Folclor “Rozmarin în colțu’ mesii” de la Medieșu Aurit, Festivalul Internațional de Folclor “Am fost și-om fi” de la Sighetul Marmației, Festivalul Național de Folclor “Până de păun” Bistrița Năsăud, și altele, întorcându-mă acasă cu numeroase premii, de care sunt foarte mândră” spune tânăra sătmăreancă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.