Medicii sub lupa ministerului. Toti vor fi verificati la acte

Toţi medicii din România vor fi verificaţi, după ce o falsă doctoriţă a operat 10 ani într-un spital de stat. Raluca Bârsan nu şi-a luat capacitatea, după ce a terminat clasa a opta, dar făcea intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean Ilfov, unde era cunoscută ca medic rezident.

Colegiul Medicilor din România și Ministerul Sănătății au încheiat un protocol de colaborare, prin care se obligă să verifice riguros documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară, pentru a evita apariția altor cazuri de impostură în sistemul medical, scrie Libertatea.

Conform protocolului, cele două instituții vor comunica datele și informațiile în legătură cu dreptul de liberă practică al medicilor, specialitățile și calificările profesionale dobândite de aceștia, sancțiunile aplicate, existența unor avize și autorizări, informările și atenționările primite prin sistemul IMI, precum și orice alte informații de natură a înlătura riscurile referitoare la siguranța pacienților.

“În fiecare județ, în fiecare spital, se vor lua la mână documentele de conformitate ale celor care lucrează în acele județe.”, a declarat Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.