Se reabiliteaza barajul de la Calinesti. Ce lucrari se vor mai face

Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a participat azi, 12 februarie la prezentarea proiectului ”Creșterea capacității de atenuare a acumulării Călinești-Oaș și de tranzitare a debitelor de viitură până la frontiera cu Republica Ungară”.

Prezentarea a fost susținută de specialiști din cadrul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa Cluj precum și din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare, participând la aceasta  reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale situate în bazinul hidrografic al  râului Tur.

Principalele lucrări care vor fi executate vizează reabilitarea și punerea în siguranță a barajului de la Călinești-Oaș, realizarea unei acumulări nepermanente de tip polder în zona Dimoșag, supraînălțarea digurilor existente, consolidări de maluri și alte lucrări de apărare de-a lungul râului Tur, a afluenților Talna și Turț.

Deoarece proiectul are o importanță deosebită pentru prevenirea situațiilor de urgență, inclusiv în context transfrontalier, prefectul a  adresat atât  primarilor prezenți cât și proiectanților un îndemn la o colaborare constructivă, oferind în același timp și sprijinul Instituției Prefectului pentru finalizarea demersurilor administrative.

Proiectul va fi depus în cel mai scurt timp spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare și are o valoare de aproape 50.000.000 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.