Retete cu droguri, prescrise de un medic. Doctorul, condamnat la 9 luni de inchisoare

Un medic care a prescris ilegal 153 de reţete cu medicamente asimilate drogurilor a fost condamnat la închisoare cu amânarea executării pedepsei. Decizia a fost pronunţată luni, 11 februarie 2019 la Tribunalul Alba.

Anton Ştefan B., medic de familie în Cugir, a fost trimis în judecată de procurori DIICOT Alba Iulia după ce a prescris, cu intenţie, droguri de mare risc, fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical. Infracţiunea este pedepsită de Codul penal cu închisoare de la 1 la 5 ani, potrivit Observator.

Potrivit rechizitoriului, medicul de familie a eliberat 153 de reţete cu medicamente asimilate drogurilor de mare risc. Reţetele au fost eliberate în perioada martie 2014 – aprilie 2016.

Medicul a fost condamnat la 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de prescriere de către medic, cu intenţie, de droguri de mare risc, fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical (13 acte materiale) şi 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (153 acte materiale).

Instanţa a mai dispus desfiinţarea celor 153 de reţete întocmite în fals de către inculpat şi l-a obligat pe acesta la plata sumei de 1.100 lei, cheltuieli judiciare în favoarea statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.