Salvati de un pompier din Carei. Povestea unei familii din Braila

“Cât noroc să ai ca, în ciuda ghinionului de a fi victima unui accident, un salvator profesionist să fie exact acolo?”… E întrebarea care stă pe buzele celor salvați de pompieri aflați în timpul liber.

Pentru ca ei știu cat e de important să anunți corect un eveniment și să dai informațiile necesare, și pentru ca salvatorii nu se pierd cu firea, și pentru că și dacă sunt ei acolo știu ca au nevoie de o echipă, de multe ori ei sunt și cei care sună la 112 în cazurile întâlnite sau în timp ce deja intervin dau indicații despre ce să spună când vorbesc cu dispecerul de la 112.

Este și cazul lui Ștefan, pompier și paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, care în data de 14 octombrie 2018 în timp ce se deplasa cu mașina, împreună cu familia, a fost nevoit să oprească din cauza producerii unui accident rutier. Evident că a mers rapid să vadă despre ce e vorba!

A găsit pe carosabil un bărbat care prezenta o hemoragie abundentă, cu multiple plăgi și traumatisme și în stare de inconștiență. Acesta a fost momentul în care a pus în aplicare tot ce a învățat în ultimii 11 ani: ”S-a sunat la 112?” , ”Am nevoie de garou..”, ”Am nevoie de…”. A improvizat un garou dintr-un batic găsit în portbagajul unei mașini, a pansat răni, a verificat în permanență respirația aplicând o Pipă Guedel (găsită într-o trusă medicală) pentru a menține deschise căile respiratorii.
Acest înger a făcut totul #perfect până la sosirea ambulanței. Un caz deosebit de grav, dificil de gestionat, dar dus la bun sfârșit, acesta este tabloul unui adevărat #salvator!

Povestea a continuat dincolo de această intervenție. Soția bărbatului pe care Stefan l-a salvat l-a contactat pentru a-i mulțumi.

“Dacă nu erați dumneavoastră acum eram văduvă! Datorită dumneavoastră a supraviețuit! Dumnezeu v-a trimis! Ștefan i-a vizitat la spital și a fost vizibil emoționat. Pentru o familie tânără din Brăila, care timp de câteva săptămâni, până când bărbatul a putut fi transportat au rămas în Satu Mare, exact la celalalt capăt de țară, Ștefan este îngerul păzitor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.