S-au ratacit prin munti. Doi tineri din Satu Mare, recuperati de Salvamont Alba (Foto&video)

Un echipaj Salvamont Alba a fost chemat să intervină, azi (11 februarie) după-amiaza, pentru recuperarea a doi turişti din Satu Mare rămaşi blocaţi pe Piatra Secuiului, la Rimetea.

Cei doi au fost coborâţi de pe munte, intervenţia durând aproximativ trei ore. Tinerii, care ar fi fraţi, nu au suferit leziuni.

“Serviciul Public Salvamont-Salvaspeo Alba a intervenit salvarea a două persoane de sex masculin în vârstă de 24 ani din Satu Mare care au părăsit traseul marcat cu cruce albastră din zona colțurilor Trascaului şi, din cauza zăpezii și a gheţii, au rămas blocați pe stâncă. Salvamontiştii i-au coborât în siguranță, la baza stâncilor. Turiştii nu erau echipaţi corespunzător”, a Claudiu Costea, şef Serviciu Salvamont, pentru Alba24.ro

Masivul Piatra Secuiului – 1128 m – situat în nordul depresiunii Trascăului – este un masiv calcaros, golaș și alungit, împărțit în două părți de o „râpă”. Este un loc căutat de turişti atât datorită peisajelor spectaculoase, cât şi faptului că, datorită formei masivului, din mai până în septembrie, soarele pare să răsară de două ori pentru oamenii aflaţi în partea de nord a zonei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.