Un europarlamentar născut în Satu Mare, distins cu „Crucea Voievodală Maramureșeană” (Foto)

Preasfințitul Părinte IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului i-a conferit astăzi, 9 februarie europarlamentarului Ioan Mircea Pașcu cea mai înaltă distincție a Eparhiei acordată mirenilor și anume „Crucea Voievodală Maramureșeană”. Evenimentul la care a participat și prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a avut loc la Catedrala Ortodoxă „Duminica Tuturor Sfinților” din Negrești-Oaș, Protopopiatul Oaș.

Această distincție a fost acordată în semn de aleasă prețuire, înaltă cinstire, prietenie și recunoștință pentru sprijinirea activităților culturale, sociale și filantropice din Episcopia Maramureșului și Sătmarului din demnitatea de Ministru al Apărării (2000-2004); pentru păstrarea cu fidelitate a credinței noastre ortodoxe strămoșești, pentru relațiile cordiale și de prietenești pe care le întreține cu Eparhia noastră și cu clerul Bisericii Ortodoxe; pentru modul demn și prestigios în care reprezintă România în Parlamentul European.

Ioan Mircea Pașcu este născut în Satu Mare (17 februarie 1949), căsătorit și tată a trei copii. În anul 2002 președintele Ion Iliescu i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.

2 Comentarii la "Un europarlamentar născut în Satu Mare, distins cu „Crucea Voievodală Maramureșeană” (Foto)"

  1. vandy   10 februarie 2019 at 10:47 am

    … si cine zicea ca popii nu fac politica! Oare de ce se mai mira ca-s bisericile goale?

    Răspunde
  2. Ion Pribileagu   16 februarie 2019 at 3:48 pm

    Ne e foarte clar ca securistii-kaghebisti si comunistii-profitori au condus si conduc aceasta tara. Liviu Turcu zicea ca Ioan Mircea-Pascu a fost omul serviciilor secrete sovietice. Nu am indoieli ca omul isi continua munca. Minte ca ar fi osan, minte ca parintii lui sunt inmormantati la Tarsolt, minte ca bunicul *ori strabunicul) sau ar fi fost preot in Racsa Votantii sai, ca si ai PSD, sunt puii de Gostat care se bucura ca li se mai dau 15 ori 30 de lei la pensie. Dar episcopul Maramuresului si Satmarului cine e? E din Rozavlea, Maramures. A ajuns la Eparhia Maramuresului si Satmarului ca dar al patriarhului Teochtist pentru bolsevicul Ion Iliescu, care se da si el ca avand origini maramuresene, din Rozavlea).

    Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.