Drum judetean de pamant, transformat complet (Foto)

Un drum de pământ din județul Satu Mare, impracticabil iarna, a fost transformat complet. În data de 8 februarie 2019 a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 108G Supuru de Sus (DN19) – Secheresa, care face legătura între drumul național DN 19 Satu Mare – Cluj și drumul județean DJ 109N Acâș – Unimăt – DN 1F.

Proiectul de investiții a cuprins mai multe categorii de lucrări: realizarea elementelor geometrice ale profilului transversal, reprofilarea șanțurilor de pământ existente și asigurarea continuității acestora prin intermediul podețelor, montarea de parapeți de protecție, amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale și a acceselor la proprietăți, executarea lucrărilor de siguranță a circulației rutiere.

Astfel, prin modernizarea drumului județean s-a realizat o parte carosabilă modernă, fiind asigurat un sistem eficient de colectare si evacuare a apelor, amenajarea drumurilor laterale, precum și lucrări de siguranța circulației.

Au fost modernizați în total 4,7 kilometri de drum județean.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 6,5 milioane de lei cu TVA, fondurile fiind asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală I.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.