Deputatul Ioana Bran: “Președintele are o problemă cu femeile puternice implicate în politică ?”

Lia Olguţa Vasilescu, refuzata de Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, a anunţat că îl va da în judecată pe şeful statului.

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu consideră că şeful statului nu are dreptate şi îl ameninţă că îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu. Vasilescu subliniată că mai degrabă Iohannis nu are competenţele necesare pentru a fi preşedinte, în timp ce ea, având o experienţă parlamentară de durată, dar şi un mandat de primar, e potrvivită pentru funcţia de ministru.

“Preocupat doar de viitoarele alegeri, dl Iohannis a blocat din nou numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării regionale și administrației publice. Lia Olguța Vasilescu este un politician cu experiență, a fost și este deputat și a fost primar al Craiovei. A fost un ministru performant care a gestionat noile legi ale salarizării și pensiilor, legi extrem de importante. Argumentele dlui Iohannis legate de competență se întorc împotriva sa. Domnia-sa a fost profesor de liceu, meditator cu multe case („ghinion!”), primar specialist în restituirea către sine a unor imobile care nu i-au aparținut. Nicio altă calificare, nicio performanță politică. Felul în care acționează președintele este abuziv și ilegal. Statutul său de mediator și factor de echilibru în societate s-a pierdut demult. Iar refuzul nominalizării unui ministru căruia în trecut i-ai primit jurământul și i-ai strâns mâna ne arată un președinte frustrat și ranchiunos. Disprețul său evident pentru Lia Olguța Vasilescu, dar și pentru doamna Prim-Ministru, căreia i-a cerut demisia de mai multe ori, mă face să mă întreb dacă nu cumva președintele are o problemă cu femeile puternice implicate în politică ?”, spune deputatul social-democrat Ioana Bran.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.