Preoții ortodocși din două județe, ajută familia cu 7 copii din Tătărești

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului sprijină familia cu 7 copii din Tătărești care a rămas fără locuinţă în urma unui incendiu.

“Urmare a întâmplării nefericite din localitatea Tătărești, Județul Satu Mare, unde un incendiu devastator a mistuit o casă lăsând fără adăpost o familie formată din 7 copii și doi adulți, mama și tata, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a intervenit în acest caz astfel.

1. Părintele Paroh Libotean Florin a fost la fața locului imediat și a făcut împreună cu Responsabilul Social pe Protopopiatul Satu Mare – Pr. Lucian Tompoș un memoriu către Episcopie, în care au descris în detaliu situația.

2. Episcopia Maramureșului și Sătmarului a inclus acest caz în proiectul: „Construiește o casă, zidește suflete”, proiect prin care ne propunem să construim o casă în fiecare protopopiat, pentru cel mai stringent caz social cauzat de sărăcie, calamități sau incendii.

3. Episcopia a emis deja o „Circulară” care în duminicile următoare va genera în toate parohiile protopopiatului Satu Mare, colectarea de fonduri și materiale necesare pentru construirea casei mistuite de incendiu sau cumpărarea alteia spre reabilitare și darea în folosință familiei afectate.

Pe cale de consecință, pe lângă fondurile care s-au adunat și se vor aduna de acum înainte în conturile înființate de Doamna Marcela Papici împreună cu Părintele Paroh Florin Libotean, Protopopiatul Satu Mare va avea un cont în lei și în euro, pentru colectarea sumelor necesare pentru a adăposti din nou această familie într-o casă care să le ofere condițiile optime unui trai decent.

Vă așteptăm pe toți să vă alăturați cu generozitate acestui proiect care va aduce mângâiere pentru 8 copii și părinții lor.
Mulțumim anticipat tuturor!

Vom reveni cu conturile IBAN în care se vor depune sumele.

Pentru alte informații puteți să ne contactați la următoarele numere de telefon:

0744508798 – Arhim. Ioachim
0740030595 – Pr. Lucian Tompoș
0745936167 – Pr. Florin Libotean”, a precizat Arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier social-filantropic și misionar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.