Italianul care pretindea ca este doctor, prins la PTF Curtici

Italianul care pretindea că este medic a fost depistat de poliţişti în timp ce încerca să iasă cu trenul din ţară, pe la Punctul de Frontieră Curtici, a informat IGPF.

“Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune”, a anunţat IGPF.

La ora 06.11, cetăţeanul italian, în vârstă de 38 de ani, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind cu tren InterRegio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta.

“În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune. Cetăţeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun”, a precizat IGPF.

Falsul medic de chirurgie plastică a lucrat pentru cinci unităţi medicale din România fără să aibă acest drept. Lui Matteo Politi i se atribuise un cod de parafă de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) a demarat o anchetă internă şi a sesizat Comisia de disciplină pentru analizarea modului în care un funcţionar public din cadrul Biroului de Informatică şi Biostatistică Medicală i-a atribuit, în 23 martie 2018, codul de parafă italianului.

Până la finalizarea cercetării, funcţionarul a fost mutat disciplinar în cadrul altui compartiment al DSPMB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.