Întâlnire la nivel înalt. Ministrul Gabriel Leș, invitat la Washington (Foto)

La invitația senatorului James Inhofe, președintele Comitetului pentru Servicii Armate din Senatul SUA, ministrul Apărării Naționale Gabriel Leș a participat astăzi, 5 februarie la Washington, la reuniunea informală cu tema “Provocări curente în Sud-Estul Europei și combaterea acțiunilor provocatoare ale Rusiei în regiune”.

La discuții au fost prezenti atât membri ai Congresului Statelor Unite, cât și înalți oficiali din statele din Sud-Estul Europei.

În acest context, am atras atenția asupra faptului că regiunea Mării Negre se confruntă cu o serie de provocări la care putem răspunde eficient doar conlucrând îndeaproape, iar consolidarea relației transatlantice devine un deziderat cardinal.

Anexarea Crimeii de către Federația Rusă a fost un punct de inflexiune ce a schimbat natura mediului regional de securitate, arătându-ne încă o dată că “forța dreptului” poate fi înlocuită cu “dreptul forței”.

România rămâne pe mai departe un exponent al valorilor europene și euroatlantice, iar eforturile sale se vor îndrepta către consolidarea posturii aliate în regiune, precum și către menținerea unui climat de securitate și stabilitate”, spune ministrul Apararii Gabriel Les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.