Doctorul care si-a ucis amanta, revoltat. Se plange de conditiile din Penitenciar

Dan Stamatiu, medicul care și-a împușcat amanta și pe soțul acesteia, în urmă cu trei ani, în Ungaria, este revoltat pe gardienii de la penitenciarul din Satu Mare unde isi ispaseste pedeapsa.

La începutul lui septembrie 2016 un medic român și-a împușcat mortal amanta și l-a rănit grav pe soțul acesteia! La scurt timp, criminalul a fost prins. Dan Stamatiu, 54 de ani, medic şef al Secţiei de Pneumologie a Spitalului Erzsébet din localitatea maghiară Sátoraljaújhely, era reţinut pe 1 septembrie, la Cluj. Fugise din Ungaria și avea asupra lui un pistol încărcat, ascuns sub cămaşă.

Astfel, criminalul a făcut o contestație, la Judecătoria Satu Mare, în care se plânge, în primul rând, de faptul că nu i s-ar fi respectat dreptul la corespondență. La primul termen, magistrații i-au respins-o, dar doctorul a făcut apel. Și s-a ajuns, astfel, la o decizie definitivă.’

Susțin plângerea formulată, consider că îmi este încălcat dreptul la corespondență recomandată. În aprilie 2018, am cerut, prin cerere tipizată, aprobare pentru 10 plicuri recomandate, pentru a expedia diverse acte unor instituții publice. Agentului cu atribuții de corespondență i-am înmânat plicul, doar după câteva zile mi-a adus de la poștă dovada expedierii acestuia recomandat. Am crezut că prin această cerere mai am aprobate încă nouă scrisori recomandate.

„Când am intenționat să expediez a doua scrisoare recomandată, agentul nu a venit să mi-o ridice, fiind nevoit să reclam acest fapt șefului de secție. De la șeful de secție am aflat că respectiva cerere fusese aprobată pentru 10 recomandate, depuse cu o singură ocazie. Pentru alte recomandate, trebuie să revin, cu cerere, pentru fiecare scrisoare în parte. Întrucât trebuia să trimit o recomandată, nu mi s-a luat acest plic, pentru a fi expediat cu mențiunea recomandată deoarece nu formulasem o cerere distinctă.

În 25 mai 2018, am fost transferat la P___O_____ și, la sectorul primire deținuți, agentul a venit la mine și mi-a cerut să-i dau scrisoarea recomandată, în momentul în care urma să mă îmbarc în mijlocul de transport. Solicit judecătorului de supraveghere să anuleze această metodologie torționară, de expediere a scrisorilor recomandate, care mă împiedică la corespondența oficială”, spune acesta.

Un Comentariu la "Doctorul care si-a ucis amanta, revoltat. Se plange de conditiile din Penitenciar"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.