Captură record. Prejudiciu de aproape 2 milioane de lei (Foto)

Peste 800 de baxuri cu pachete de țigări de proveniență ucraineană au fost descoperite sâmbătă (2 februarie) seara la PTF Halmeu, ascunse într-un TIR care transporta brichete din lemn.

Din primele verificări, cetățeanul maghiar C. S, în vârstă de 40 de ani, transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, brichete din lemn, din Ucraina în Ungaria.

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra mijlocului de transport, deoarece exista suspiciunea că în acesta se află o cantitate mare de țigări de proveniență ucraineană. Astfel, au fost descoperite, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, sute de baxuri cu țigări ascunse, prin metoda capac, în coletele cu materialele din lemn.

În urma inventarierii ţigărilor s-a constatat că în automarfar era ascunsă, în coletele cu brichete din lemn, cantitatea totală de 414.500 de pachete cu ţigări, diferite mărci, în valoare de 1.865.250 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră, iar automarfarul, în valoare de 70.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției de Frontieră până finalizarea cercetărilor.

Totodată, cetățeanul maghiar este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă și folosire de acte nereale, la finalul anchetei urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.