Ministrul Gabriel Leș câștigă prima “bătălie” cu președintele Iohannis. Ce a decis instanța

Curtea de Apel Bucureşti a admis astăzi, 31 ianuarie cererea depusă de MApN de a suspenda decretul semnat de președintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul șefului Statului Major al Apărarii, generalul Nicolae Ciucă.

“Astăzi, am luat act de decizia instanței prin care se dispune măsura suspendării decretului prezidențial privind prelungirea mandatului Şefului Statului Major al Apărării.
Fiind vorba despre un dosar aflat pe rol, voi rămâne în afara oricăror polemici pe acest subiect. Este o situație pe care nu am dorit-o, însă justiția trebuie să-și spună cuvântul. Nutresc speranța că președintele Iohannis va înțelege că Ministerul Apărării Naționale nu trebuie atras în dispute motivate de campanii electorale.

Doresc să reiterez că la vârful Armatei conducerea va fi asigurată fără sincope. Cu data de 1 februarie intră în vigoare ordinul pe care l-am semnat, prin care funcția de locțiitor al SMAp va fi îndeplinită de generalul-locotenent Laurian Anastasof, acesta urmând să asigure conducerea interimară a SMAp, în deplină conformitate cu legislația și regulamentele în vigoare.

Profesioniștii din MApN au făcut astăzi cinste României prin modul în care au gestionat Reuniunea ministerială organizată în contextul Președinției României la Consiliul UE.
Primim astfel încă o dată confirmarea că resursa umană reprezintă cel mai important atu al Ministerului Apărării, iar Armata română nu duce lipsă de oameni capabili și determinați”, spune ministrul Apararii nationale Gabriel Les.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.