Gripa pune restricții la Spitalul Județean. În ce secții este interzisă vizita ?

Ca urmare a declarării stării de epidemiei de gripă la nivel național, conducerea SJU Satu Mare a luat mai multe decizii referitoare la accesul vizitatorilor în secțiile spitalului.

– Fiecare pacient poate fi vizitat de o singură persoană pe durata a maximum 5 minute.
– Vizitatorii vor purta, în mod obligatorii, echipament de protecție (mască) pentru prevenirea transmiterii infecțiilor pe cale aerogenă.
– Măștile vor fi puse la dispoziția vizitatorilor la intrarea în secție.
– Se recomandă amânarea vizitei dacă apartinătorii prezintă infecții acute respiratorii.
– În cazul în care vizita este absolut necesară, pacienții vor purta mască și halat pe durata prezenței în salon.
– Vizitatorilor li se recomadă să-și acopere gura și nasul cu o batistă sau șervețel umed în cazul în care strănută sau tușesc. Șervețelele vor fi aruncate la gunoi după utilizare.
– Accesul vizitatorilor este permis, în limita celor 5 minute, de luni până vineri între orele 15.00-18.00 iar sâmbăta și duminica între orele 15.00-16.00.

Este interzis accesul vizitatorilor în urmatoarele sectii: Neonatologie, Obstretică, Pediatrie, Boli Infecțioase, Terapie Intensivă, Nefrologie/Dializă, Chirurgie Plastică și Oncologie.

Pentru a evita supraaglomerarea Unității de Primiri Urgențe, pentru a preveni creșterea timpului de așteptare, pacienții care prezintă semne ale infecțiilor căiilor respiratorii sunt rugați să apeleze mai întâi la medicii de familie, la centrele de permaneță.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.