Cineplexx se deschide in curand al Satu Mare

La Shopping City Satu Mare se lucreaza intens pentru a deschide si Cineplexx, care face parte din lantul international de cinematografe care isi are sediul in Austria.

Operatorul austriac de cinematografe a fost inclus pe lista NEPI a chiriașilor care vor ocupa spații în Shoping City Satu Mare.

Înființat în 1993 cu sediul la Viena, ca parte a companiei distribuitoare de film Constantin Film Holding GmbH, fondată în Austria în 1951, lanțul Cineplexx a început să se extindă spre Europa de Sud-Est în 2009, intrând în Croația, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Albania, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Grecia, Kosovo, alături de Austria și Italia. Numeroase cinematografe au fost deschise de Cineplexx în mall-uri dezvoltate de NEPI. “Cinematografele se bucură de popularitate în Europa de Sud-Est. Tot mai mulți operatori de centre comerciale consideră cinematografele ca fiind indispensabile zonei de divertisment”, explică oficialii Cineplexx procesul de extindere, precizând că și-au propus să devină cel mai mare operator de cinematografe din regiunea vestică a Balcanilor.

La acest moment, Cineplexx are 50 de cinematografe, dintre care 44 multiplex, cu aproximativ 300 de săli. Cu circa 1.500 de angajați, compania a avut anul trecut vânzări de 140 milioane euro și aproximativ 12 milioane de vizitatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.