Centru de excelenta pentru protectia mediului. Ce spune ministrul Gabriel Les (Foto)

“Asumarea de către România a președinției Grupului de Lucru NATO pentru protecția mediului poate căpăta o dimensiune proactivă prin înființarea unui Centru de Excelență pentru protecția mediului”, spune ministrul Apararii Nationale, satmareanul Gabriel Les. 

Iata mesajul acestuia:

“Ministerul Apărării Naționale duce mai departe proiectul asumat în anul 2017, împreună cu Ministerul Mediului, când am agreat cu doamna ministru Graţiela Gavrilescu înființarea unui Centru de excelență pentru protecția mediului.

Asumarea de către România a președinției Grupului de Lucru NATO pentru protecția mediului poate căpăta o dimensiune proactivă prin înființarea unui Centru de Excelență pentru protecția mediului, în cadrul Corpului de control și inspecție al Ministerului Apărării Naționale, cu sprijinul direct și nemijlocit al Ministerului Mediului.

În contextul preluării de către România a Preşedinţiei UE, unde problematica protecţiei mediului este una importantă, arătăm că suntem responsabili în ceea ce priveşte gestionarea corespunzătoare a mediului înconjurător şi dezvoltăm o nouă abordare pentru generaţiile viitoare în a proteja mediul înconjurător.

Obiectivul final al acestui Centru este afilierea la NATO, ca centru de excelență al Alianței, fapt ce va genera beneficii incontestabile pentru demersurile viitoare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.