Judecatorii oradeni au decis ! Razvan Rentea ramane cu condamnarea pe viata

Razvan Rentea, condamnat la inchisoare pe viata dupa ce si-a ucis parintii si bunica, ramane dupa gratii. In sedinta din 29 noiembrie, magistratii Curtii de Apel Oradea au respins apelul formulat de catre inculpat impotriva sentintei pronuntata de Tribunalul Satu Mare. Sentinta judecatorilor oradeni este definitiva.

“RESPINGE ca nefondat apelul penal declarat de inculpatul RENTEA RĂZVAN împotriva sentinţei penale nr.103/23.08.2018 pronunţată de Tribunalul Satu Mare, in baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală. Admite apelul penal declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare împotriva sentinţei penale nr.103/23.08.2018 pronunţată de Tribunalul Satu Mare, pe care o desfiinţează în parte, în sensul că: Înlătură dispoziţia privind interzicerea drepturilor prevăzute de art.66 literele a, b şi d cod penal pe o durată de 5 ani ca pedeapsă complementară. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei apelate. În baza art.422 cod procedură penal deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reţinerii şi a arestului preventiv până la zi. În baza art.275 alin.6 cod procedură penală suma de 260 lei reprezentând contravaloarea onorariului apărătorului desemnat din oficiu, avocat Popa Sorina (delegaţie nr.4100/17.10.2018 ) va fi virată din fondurile Ministerului Justiţiei. În baza art.275 alin.2 cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 300 lei cheltuielile judiciare în favoarea statului. DEFINITIVĂ. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29.11.2018” se arata in sentinta magistratilor oradeni.

Răzvan Rentea a fost arestat imediat după înmormântarea părinților săi, după ce probele administrate de către anchetatori au demonstrat că acesta este principalul suspect în cazul triplului omor. Oribila crimă a avut loc în seara zilei de 23 noiembrie 2017.

Din anchetă reiese că ucigașul și-a omorât prima dată bunica, pe Viorica Apan, în vârstă de 80 de ani. Apoi și-a ucis tatăl, pe Gheorghe Rentea (59 de ani), în curtea casei. Știind că mama sa, Niculina Rentea, trebuie să vină cu microbuzul de la serviciu, acesta a urcat în mașină și s-a dus să o aștepte. Și-a dus mama acasă, iar în timp ce femeia a vrut să intre în locuință, fiul acesteia a lovit-o din spate și a omorât-o.

Pentru a-și crea un alibi, criminalul a venit în Satu Mare.

Se pare totul ar fi pornit de la o ceartă. Având datorii mari, Răzvan Rentea a încercat să vândă un apartament din Satu Mare, cumpărat de tatăl său. Însă părinții au aflat despre acest lucru și nu au fost de acord.

Până în 2012 Răzvan Rentea a lucrat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, de unde a trebuit să demisioneze din cauza unor infracțiuni pe care le-a comis în timpul serviciului. Acesta a încercat să se reangajeze, însă a căzut la testul psihologic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.