Consiliul Judetean: Zeci de utilaje pregatite pentru deszapezire

77 de utilaje de deszăpezire și 5.500 de tone de material antiderapant (sare și nisip) sunt pregătite în baze, pentru acțiunea de deszăpezire în sezonul de iarnă 2018-2019, pe drumurile județene.

Operatorul responsabil de acțiunea de deszăpezire, s-a aprovizionat cu materialele antiderapante și utilajele necesare pentru a putea acționa pentru menținerea viabilității drumurilor județene în perioada de iarnă, pe toate cele 4 zone ale județului Satu Mare: Carei-Tășnad, Supur, Satu Mare și Oaș.

În baze au fost aduse autorăspânditoare cu lamă, autogredere, automacarale, încărcătoare și alte utilaje necesare în sezonul rece. Acestea vor fi folosite în situația în care drumurile vor fi afectate de fenomene meteorologice care pot determina îngreunarea traficului rutier, înrăutățirea viabilității sau chiar închiderea circulației rutiere (înzăpeziri, gheață, polei). De asemenea, personalul calificat se află în dispozitive pentru a putea acționa în timp util la acțiunea de deszăpezire, dacă situația o va impune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.