A fost publicata licitatia pentru executia celui de-al treilea pod

A fost publicata licitatia pentru executia celui de-al treilea pod peste Somes.

Edilul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor spune ca s-au finalizat lucrarile de expropriere pe tronsonul amplasamentului. De asemenea s-a finalizat si proiectul tehnic, iar acum s-a ajuns in faza de achizitie pentru executia podului, spune primarul.

Conform raportului de specialitate, structura celui de-al treilea pod va fi suținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu câte două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști.

Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, câte două scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulatiei pietonale se vor amplasa parapeți metalici de protecție pe rampe, viducte și pod precum și pe scările de acces de pe diguri.

Proiectul a fost publicat marți, 27 noiembrie, pe platforma de achiziții publice, iar până în 23 ianuarie 2019, ora 15.00, se pot depune oferte și se pot cere clarificări. Pentru atribuirea contractului de achiziţie publică, municipiul Satu Mare a ales ca şi criteriu de atribuire „celmai bun raport calitate-preţ”.

Prin acest criteriu, autoritatea/Primăria urmăreşte să selecteze oferta cea mai avantajoasă din punctul de vedere al calităţii şi, în aceleaşi timp să permită încadrarea în limitele bugetului alocat şi implementarea eficientă a contractului.

Valoarea totală estimată a contractului de lucrări este de 94.003.927 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată prin Programul Național de Devoltare Locală şi din bugetul local al municipiului. Termenul de execuţie al contractului este de 30 luni, începând de la data menţionată în ordinul de începere a lucrărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.