Apartamentele din blocul social de pe str. Ostrovului au fost predate beneficiarilor (Foto)

Primăria Satu Mare a predat astazi, 29 noiembrie, cele 39 de locuințe sociale din blocului 2/B de pe str. Ostrovului. Este vorba despre apartamentele recent reabilitate prin programul de construire a locuinţelor sociale, proiect cu o valoare de 3,4 milioane lei.

Primarulul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, alături de directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Bălaj, au subliniat că investiția a presupus reabilitarea si modernizarea clădirii care se afla într-o stare avansată de degradare, reabilitarea fațadei, refacerea în totalitate a instalatiilor electrice, sanitare si termice, realizarea instalatiei interioare de gaz si racordarea la utilitati, montarea geamurilor și a ușilor, precum și alte lucrări de finisaj interior și exterior astfel încât locatarii să beneficieze de cele mai bune condiții.

“Finalizarea acestui bloc arată că suntem preocupați de problemele sociale din municipiu, că facem pași concreți să le rezolvăm. Apartamentele cu 1, 2 sichiar 3 camere, bucătărie și baie, oferă toate condițiile de care are nevoie o familie pentru a avea un trai decent. Am investit în beneficiarii acestor locuințe încredere și speranță.

Încredere că dintre toți solicitanții de locuințe sociale, cei care vor locui de astăzi aici sunt responsabili și serioși. Sper că vor reuși să schimbe percepția pe care sătmărenii o au despre cei care beneficiază de măsuri de protecție socială și că vor demonstra că acest bloc social din Satu Mare poate arăta și peste un an sau peste cinci la fel de frumos și curat”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

De asemenea, directorului Direcției de Asistență Socială, Adrian Bălaj, a ținut să mulțumească și sponsorilor, respectiv firmei Electrolux care a oferit beneficiarilor mașinile de gătit, precum și firma S.C Rolling Tons SRL care a oferit transportul acestor mașini gratuit.

”Sprijinul primit din partea acestor companii arată că avem antreprenori care sunt dispuși să sprijine proiectele sociale și care cred că acești oameni merită o șansă la o viață mai bună. Le mulțumim încă o dată pentru implicare”, a subliniat Adrian Bălaj, directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare.

În final, s-au întocmit procesele verbale de predare-primire a locuințelor și a mașinilor de gătit, fiind înmânate beneficiarilor și actele necesare pentru contractele de utilități, după care beneficiarii au participat la o ședință de informare privind regulile și obligațiile pe care le au pentru buna conviețuire și întreținerea imobilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.