Ajutorul pentru incalzirea locuintelor. Conditiile de acordare

Acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor in sezonul rece a fost tema sedintei de astazi, 28 noiembrie a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Persoanele Varstnice. Sedinta a fost prezidata de prefectul Darius Filip. 

După intonarea Imnului Național al României, prefectul Darius Filip a dat cuvântul domnului Adrian Bălaj, director al Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare care a prezentat reglementările privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor în sezonul rece.

Subvenția pentru încălzirea locuinței se adresează familiilor și persoanelor singure care au venituri sub 615 lei/membru de familie și îndeplinesc condițiile prevăzute de O.U.G. nr. 70/2011. Pentru a putea beneficia de acest ajutor, solicitanţii trebuie să depună o cerere însoțită de documentele justificative privind componența familiei, veniturile realizate și bunurile aflate în posesie la sediul Direcției de Asistență Socială Satu Mare. Cererile se pot depune în primele două săptămâni a fiecărei luni.
În finalul prezentării, domnul director Adrian Bălaj a dat câteva detalii despre Centrul Multifuncţional ALTER EGO care oferă servicii pentru minimizarea riscurilor de excluziune socială pentru persoanele vârstnice. Toate serviciile oferite de centru sunt realizate de persoane specializate. De asemenea în cadrul acestuia se realizează activităţi comune vârstnici şi copiii beneficiari ai centrului de zi care se bucură de un real succes. Centrul poate fi frecventat de persoane cu domiciliul sau reședința pe raza municipiului Satu Mare, care au o existență marcată de probleme sociale: singurătate, abandon, lipsă de sprijin psiho-social, lipsă de îngrijire, care au o stare de sănătate relativ bună, venituri reduse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.