Se pregateste modernizarea unui drum interjudetean

Autoritățile județene și locale au predat, pentru etapa de proiectare, amplasamentul drumului județean DJ109P care urmează să fie modernizat și care va asigura legătura rutieră între județele Satu Mare și Sălaj, respectiv între comunele Cehal și Camăr. Porțiunea de drum care va fi modernizată pe raza județului Satu Mare este în lungime de 6,4 kilometri (din care aproximativ 5 kilometri, drum de pământ).

La sediul primăriei comunei Camăr din județul Sălaj a avut loc o ședință în cadrul căreia s-a discutat importanța modernizării sistemului rutier și pe raza județului Sălaj, pe tronsonul care face legătura între cele două comune, pentru a îmbunătăți condițiile de transport rutier din zona turistică Tășnad și cea turistic-viticolă Camăr.

Au participat la ședință vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, administratorul public al Consiliului Județean Sălaj, Emeric Pop, însoțiți de specialiști din cadrul Direcțiilor Tehnice ale celor două instituții județene. Aceștia s-au întâlnit cu reprezentanți ai autorităților locale, respectiv primarul comunei Camăr – Szabó Levente György și primarul comunei Cehal – Gheorghe Jurchiș, dar și cu proiectantul și executantul lucrării.

Odată cu modernizarea acestui drum de pe raza județului Satu Mare, autoritățile din județul vecin, au demarat procedurile în vederea modernizării tronsonului de drum de pe raza județului Sălaj, în lungime de 3,8 kilometri, care să asigure continuitatea legăturii rutiere dintre cele două județe, printr-o infrastructură modernă.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții celor 4 unități administativ-teritoriale au subliniat importanța modernizării legăturii rutiere dintre comunitățile aflate la limita celor două județe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.