Capsulă a timpului și monumente într-o comună din județ (Foto)

 

Odorenii au răspuns prezent și s-au strâns astazi, 25 noiembrie în incinta Căminului Cultural din localitate. Primarul Dumitru Pop le-a prezentat odorenilor monumentele care vor fi amplasate în centrul comunei.

”În ultima perioadă, Odoreul s-a dezvoltat foarte mult. Prin investiții în infrastructură, prin modernizarea unor instituții și, bineînțeles, prin creșterea nivelului de trai al întregii comunități. De aceea cred că merită și suntem la momentul cel mai potrivit în care identitatea noastră națională și locală să o lăsăm urmașilor noștri. Să lăsăm simboluri și mesaje, pe care noi, aparatul Primăriei, alături de cei 15 consilieri locali, ne-am străduit să le facem reprezentative pentru întreaga comunitate”, a spus primarul Dumitru Pop.

La finalul întâlnirii, cei prezenți au realizat o fotografie de grup. După ce va fi laminată, fotografia, alături de alte documente și fotografii sugestive din trecutul și prezentul comunei, se vor insera într-o capsulă a timpului, realizată din inox, cu o grosime a pereților de trei milimetri, și se va pune la baza monumentului ”Eroii Neamului”.

IN AMINTIREA INFAPTUIRII MARELUI IDEAL
UNIREA TUTUROR ROMANILOR
1 DECEMBRIE 1918

“…Marea Unire […] stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid, este fapta istorică a întregii naţiuni române…”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.