Calaretii, in frunte cu Adrian Cozma au pornit spre Alba Iulia (Fotogalerie)

Un grup de calareti de la Asociatia Ecvestra “Perla Neagra”, in frunte cu consilierul judetean Adrian Cozma, au pornit azi (25 noiembrie) dimineata spre Alba Iulia.

Grupul de calareti a pornit din fata Primariei Ardud, unde acestia au fost salutati de oficialitatile locale din oras.

Traseul acestei călătorii va trece prin: Cehu Silvaniei, Hida, Gilău, Râmeți, iar în ziua de 1 Decembrie, delegația sătmăreană va ajunge la Alba Iulia spre a aduce un pios omagiu luptei și jertfei eroilor neamului românesc, pentru împlinirea celui mai fierbinte vis al tuturor românilor.

“Inaltatoarea Zi a Marii Uniri este un moment astral în istoria neamului nostru. Asociația Ecvestră Perla Neagră Satu Mare a înțeles să celebreze acest măreț eveniment prin refacerea traseului sătmărean al Unirii, așa cum a fost el în urmă cu o sută de ani, și anume, călare … Acesta este felul în care noi, membri Asociației, am vrut să înscriem în biografia noastră personală sărbătorirea primului Centenar al României, alături de întregul nostru neam, spre a fi generațiilor viitoare, pildă și îndemn”, este mesajul consilierului județean Adrian Cozma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.