Un fost primar din judet, incompatibil pentru a doua oara

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a 24 foști și actuali aleși locali. Printre acestia se afla si fostul primar al comunei Mediesu Aurit, Radu Iancu.

“În mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea membru în Consiliul de Administrație al Școlii Profesionale „George Coșbuc” Medieșu Aurit. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003 și nu a respectat dispozițiile art. 91, alin. (3), teza 1 din același act normativ”, se arata in raportul ANI dat publicitatii in data de 21 noiembrie.

Va reamintim ca Radu Iancu a fost eliberat din functia de primar in februarie 2018, ca urmare a unei decizii definitive și irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv și irevocabil starea de incompatibilitate a lui Radu Iancu.

Potrivit ANI, Radu Iancu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale.

Persoana aflată în stare de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

„Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, informează ANI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.