Contrabandist urmarit de politisti. S-au tras focuri de arma

Marti, 21 noiembrie, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului Suceava a observat un autoturism de teren Mitsubishi Pajero, cu numere de înmatriculare britanice, care se deplasa de la frontiera de stat către localitatea Falcău (jud. Suceava).

Imediat, oamenii legii au pornit pentru oprirea autoturismului, dar în momentul în care șoferul a observat echipajul poliției de frontieră a abandonat mașina și a fugit. Pe timpul acțiunii au fost trase șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, deoarece conducătorul auto nu s-a supus somațiilor verbale.

În cel mai scurt timp au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

În autoturism au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 19.000 pachete cu țigări.

Țigările, în valoare de 223.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.