Gabriel Les revine la Ministerul Apărării

Comitetul Executiv National al PSD a votat astazi, 19 noiembrie schimbarea ministrilor de la sase portofolii. Senatorul satmarean Gabriel Les revine la carma Ministerului Apararii Nationale, dupa ce Mihai Fifor a demisionat din functie. 

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, și-a dat demisia din Guvern, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Acesta a spus că vrea să se implice în activitatea de partid.

Până în prezent, Gabriel Benjamin Leș a deținut mai multe funcții. De-a lungul carierei sale, acesta a fost: consilier local, viceprimar al municipiului Satu Mare, subprefect, director executiv APIA şi secretar de stat în Departamentul de Armamente din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, fiind numit in aceasta functie în anul 2015.

Senatorul PSD Gabriel Leş este licenţiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timişoara şi deţine un masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”.

De-a lungul anilor acesta a absolvit mai multe cursuri de specializare. Totodată, Gabriel Leș este specializat în „Securitate şi bună guvernare”, calificare obţinută în 2016, în cadrul Colegiului Naţional de Apărare.

În urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, Gabriel Leş a devenit senator în Parlamentul României.

In 5 ianuarie 2017 acesta a preluat mandatul de ministru al apararii de la Mihnea Motoc, stand la carma institutiei pana in 30 iunie 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.