Spațiul pentru Summit-ul UE amenajat de o firma din Satu Mare

Primăria Sibiu a semnat contractul de amenajare a spațiului în care, pe 9 mai 2019, cei 27 de președinți și șefi de guverne rămași în Uniunea Europeană vor discuta despre viitorul construcției comunitare. Spațiul va fi amenajat de o firma din Satu Mare. 

2,1 milioane de lei, fără TVA, este valoarea contractului de ”îmbunătățire a valențelor funcționale ale sediului Primăriei municipiului Sibiu cu ocazia Summit-ului UE 2019”, după cum au denumit reprezentanții administrației locale lucrarea. Contractul de lucrări a fost semnat pe 2 noiembrie 2018 cu SC Euras SRL, societatea din Satu Mare care are și acum în derulare contracte importante care vizează monumente istorice din Sibiu (reabilitarea Bisericii Evanghelice din Piața Huet sau a clădirii din Piața Mică, nr 22 sunt două astfel de exemple).

Lucrările care urmează a fi realizate în special în spațiile largi de la parterul Primăriei Sibiu (imobil monument istoric clasa A – de importanță națională) vizează lărgirea unor accese care vor fi folosite pe traseul oficial. Acest traseu pornește din Piața Mare, parcurge sala de expoziții a Primăriei (cea dinspre Piața Mare, unde se află și centrul de informare a turiștilor) și are drept punct final curtea interioară a Primăriei, locul în care se va desfășura Summit-ul UE din 9 mai 2019. ”Pentru majorarea gabaritului golurilor de trecere se va interveni la golurile existente prin lucrări care utilizează aceleași materiale ce se regăsesc în structura finisajelor existente. De asemenea, lucrările urmăresc respectarea configurației existente și a stilului arhitectural”, se arată în documentația pregătită pentru procedura de atribuire a contractului de lucrări. Practic, majorările despre care se discută urmăresc lărgirea de la 85 la 175 de cm a golurilor prin care se trece dinspre scara monumentală a Primăriei înspre holul care face legătura cu curtea interioară. Hol a cărui gol înspre curtea interioară urmează a fi lărgit de la 1,29 la 1,93 m lățime.

În acest moment, Sala de expoziții a Primăriei Sibiu este despărțită de camera scării monumentale (care asigură accesul către cabinetele primarului, viceprimarilor și secretarului orașului) de un grilaj imens, acoperit cu sticlă. Acest grilaj urmează să fie demontat. ”Studiul agrementării spațiului Sălii de expoziții, corelat cu holul scării monumentale, a evidențiat oportunitatea desfacerii grilajului masiv existent și realizarea unei soluții de închidere amovibilă între sala Expo și holul scării. Închiderea va fi realizată din panouri glisante din geam clar securizat, fără profile din aluminiu, asigurând caracterul de intervenție neutră într-un spațiu bogat ornamentat cu elemente baroce sfârșitului secolului XIX”, se mai arată în documentația procedurii de atribuire a lucrărilor.

Contractul semnat cu Primăria Sibiu de către cei de la Euras mai prevede refacerea zugrăvelilor de la parter, mezanin și etajele 1 și 2, reabilitarea pardoselilor din parchet, dar și realizarea unor tavane false. ”Pentru aducerea tavanelor la același nivel de prezentare, este necesară refacerea tavanelor în holurile pentru circulații și mascarea cablajelor realizate în vederea procedurii de autorizare de către ISU Sibiu”. Totodată, în lista de lucrări care mai trebuie executate intră reparația și vopsirea ferestrelor exterioare (cu excepția celor de la parter, refăcute în cadrul altui contract), dar și repararea toaletelor clădirii.

Sursa: www.turnulsfatului.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.