Festivalul-concurs de folclor „Danțu’ Mânânțăilor”, la a VIII a ediție

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare organizează duminică 18 noiembrie, de la ora 12:00, în Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Concurs Județean de Folclor „Danțu’ Mânânțăilor”.

Festivalul concurs județean de folclor “DANŢU’ MÂNÂNŢĂILOR”, se adresează elevilor din școlile generale din județ, și se desfășoară pe două categorii de vârstă: clasele 0 – IV și clasele V – VIII, pe mai multe secțiuni.

La această ediție participă peste 350 de elevi, înscriși la toate secțiunile: interpretare vocală pe cele două categorii de vârstă: 20 de concurenți, interpretare vocală- 4 grupuri, 8 solisți instrumentiști, 2 grupuri instrumentale, 7 formații coregrafice la categoria de vârstă clasele: 0-IV și 6 formații coregrafice la cea de a doua categorie, clasele V-VIII.

Anul acesta avem formații și interpreți care participă pentru prima dată la acest festival, din localitățile: Pomi, Supuru de Jos, Valea Seacă, Bârsăul de Sus, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.