Doi pompieri satmareni, laudati la nivel national (Foto)

Doi pompieri din Satu Mare, Olimpiu Mos si Czier Tiberiu sunt felicitati de conducerea IGSU pentru implicarea in ceea ce priveste salvarea de vieti omenesti.

“Pentru plutonier major OLIMPIU MOȘ umanitatea este cea mai importantă calitate a unei persoane, iar această convingere îl face să lupte cu toate resursele pentru fiecare viață salvată. Deși se afla în timpul său liber, colegul nostru a pătruns într-un apartament incendiat, pentru salvarea unei femei a cărei locuință a fost cuprinsă de flăcări. Fără echipamentul de protecție din dotare, doar cu hainele pe post de “scut”, până la sosirea colegilor săi, plutonier maj. MOȘ a reușit să scoată femeia din apartamentul mistuit de flăcări și fum. Spiritul civic și curajul subofițerului au fost remarcate și de către ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, care l-a felicitat pe colegul nostru pentru devotamentul său manifestat față de semeni”, spune conducerea IGSU.

Czier tiberiu a intervenit in urma unui accident de circulatie, acordandu-i victimei primul-ajutor.

“Plutonier major CZIER TIBERIU din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare se afla în timpul liber atunci când a observat o femeie căzută de pe bicicletă, după ce fusese acroșată de un autoturism. Mânat de dorința de a ajuta, colegul nostru a intervenit rapid și, cu eforturi susținute a reușit să o liniștească pe femeia vizibil speriată. Ulterior, i-a acordat primul ajutor, până la sosirea echipajelor medicale. Mai mult, colegul nostru a delimitat locul producerii incidentului, pentru eliminarea riscului producerii altor accidente în zonă. Situația a fost sub control. Un adevărat înger păzitor care, o dată ajuns acasă, nu renunță la uniforma de salvator” a subliniat conducerea IGSU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.