Noi voluntari la Salvamont Satu Mare

Inceput oficial de drum, pentru cinci salvatori montani voluntari aspiranti, ai Serviciului Public Județean Salvamont Satu Mare.

După o jumătate de an de activitate voluntară alături de salvamontiștii sătmareni atestați și în urma rezultatelor bune obținute la evaluările teoretice și practice, Varodi Anca, Luțaș Ivette, Lișcă Ioan, Varodi Dan și Lișcă Loredan au intrat oficial, în prima etapă de pregătire profesională, PSFM 1- salvator montan aspirant.

La propunerea SPJ Salvamont, conducerea Consiliului Județean Satu Mare a aprobat primirea de noi membri aspiranți, în corpul de voluntari ai serviciului public, crescând astfel capacitatea de intervenție și eficiența în desfășurarea activităților specifice.

Calificarea profesională a salvatorilor montani se dobândește prin parcurgerea a trei programe cu o durată totală de 360 de ore, timp de trei ani, dintre care primii doi ani de aspirantură PSFM 1, care sînt cei mai grei, cu implicare și muncă multă, fără absolut nici-o remunerație!!! … adică VOLUNTARIAT ADEVĂRAT !!!…De aceea acești tineri merită tot respectul nostru ! Le dorim mult succes in continuare !

Pe cărări de munte…mereu alături de dvs.! SPJ Salvamont Satu Mare- Alex. Costin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.