Fabrica din Medieșu Aurit, inaugurată. Investiție de zeci de milioane de euro (Foto)

Concernul Alu Menziken a inaugurat astăzi, 13 noiembrie, fabrica de la Medieșu Aurit, la eveniment participând ministrul Ioana Bran, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Florin Iura, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și președinte al Organizației Municipale PSD Satu Mare, Roca Radu, prefectul Darius Filip, senatorul Gabriel Les, deputatul Dorel Căprar – președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, deputatul Adrian Todor, primarul interimar din Medieșu Aurit, Marian Torok, primari, consilieri județeni, municipali și locali.

Noua fabrică se întinde pe o suprafață de 13 hectare, iar investiția se ridică la 55 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro subvenție acordată de Guvernul României. Fabrica dispune de două hale de producție și 115 angajați, numărul acestora urmând să crească până la finalul anului viitor până la 250.

“Am participat azi cu mare plăcere la inaugurarea fabricii Alu Menziken din Medieșu Aurit. Faptul că o companie străină cu peste 120 de ani de existență, care face parte dintr-un grup internațional având o cifra de afaceri de aproximativ un miliard de euro, alege județul nostru pentru a deschide o fabrica in care au fost investiți până acum peste 50 de milioane de euro nu poate fi decât un semnal extrem de pozitiv pentru economia sătmăreană”, a declarat prefectul județului Satu Mare, Darius Filip.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.