Proiect pentru copiii marginalizati din Satmarel. Bugetul depaseste 165.000 de euro

Astazi, 12 noiembrie, începând cu ora 12.00, în Sala Mică de şedinţe a Palatului Administrativ s-a desfăşurat şedinţa Comisiei Județene privind Incluziunea Socială condusă de subprefectul, Altfatter Támas.

Conform ordinii de zi propuse, Cristina-Maria Bala, director Asociaţia “Stea” a prezentat proiectul “Împreună pentru o viaţă mai bună”. Proiectul se adresează comunităţii marginalizate din cartierul Sătmărel. Problema majoră a acestei comunităţi este rata foarte scăzută a şcolarizării de până la 50%. Această problemă este cauzată de condiţiile de viaţă precară şi sărăcie pe fondul unei foarte slabe incluziuni pe piaţa muncii. Scopul proiectului este de a oferi soluţii la problemele legate de accesul la educaţie şi integrare socială şi profesională ajutând întreaga familie. Se doreşte creşterea frecvenţei şcolare şi a gradului de pregătire pentru şcoală a 45 de copii. Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2018 – decembrie 2019 iar bugetul total este de 165.435 euro.

Rodica Borlan, director Crucea Roşie Filiala Satu Mare, a prezentat proiectul “Help, again!” care a fost a doilea subiect pe ordinea de zi. Obiectivul general al proiectului este de a consolida capacitatea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Filiala Satu Mare de a formula şi promova o alternativă cu impact naţional, la politica publică iniţiată de Guvern în domeniul migraţiei, care să faciliteze procesul de integrare al imigranţilor, cu implicarea şi responsabilizarea societăţii civile precum şi pregătirea, dobândirea de noi competenţe pentru reprezentanţi ai societăţi civile şi ai instituţiilor publice în scopul co-participării în situaţii de risc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.