Specialiști în asistență socială din întreaga țară s-au reunit la Satu Mare (Foto)

Municipiul Satu Mare găzduiește întâlnirea de lucru a corpului specialiștilor în servicii sociale. Evenimentul se desfășoară la Casa Meșteșugarilor Satu Mare, în perioada 7-9 noiembrie, fiind intitulat „Securitate și Justiție Socială prezent și viitor”.

La conferință sunt prezenți reprezentanți ai Direcțiilor de Asistență Socială din 45 de orașe, precum și reprezentanți din partea Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale și ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, precum și reprezentanți din partea Ministerului Educației.

Directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Bălaj, a prezentat principalele proiecte ale municipalității în acest domeniu, după care a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au înțeles cât de importante sunt aceste întâlniri pentru a acționa unitar pe mai multe paliere de activitate.

“Avem oaspeți de seamă printre noi și doresc să le mulțumesc tuturor celor 45 de reprezentanți ai Direcțiilor de Asistență Socială din țară pentru că au făcut un efort să participe la această întâlnire, mai ales că pentru unii distanța a fost destul de mare, mă refer aici la colegii din Constanța, Călărași, Râmnicu Vâlcea. Doresc să-i mulțumesc și doamnei Zibileanu Ștefana, președintele Corpului Profesional al Specialiștilor din Asistență Socială, care ne-a ajutat la elaborarea agendei de lucru”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială Satu Mare, Adrian Bălaj.

La deschiderea întâlnirii de lucru a participat și conducerea Primăriei Satu Mare, viceprimarii Doina Feher și Adrian Albu, precum și administatorul public, Maskulik Csaba care au felicitate echipa Direcției de Asistență Socială Satu Mare pentru organizarea unui eveniment de o asemenea amploare și au transmis totodată mesajul primarului Kereskényi Gábor.

“Suntem onorați să găzduim un astfel de eveniment. Specialiștii din domeniul asistenței sociale sunt oameni simpli, care cred într-o lume mai bună, dar care au curajul să acționeze, nu doar să privească, care schimbă în bine viețile celor din jur indiferent de câte eforturi trebuie să facă”, a transmis primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

De asemenea, în cadrul conferinței a fost prezentat proiectul FAMILIA – Asistență Medico-Socială Integrată Stimulând Îmbătânirea Activă, implementat de Indeco Soft, prin care se dezvoltă o soluție inovativă pentru managementul serviciilor și beneficiilor din asistența socială.

Programul conferinței a continuat cu prezentarea unor proiecte legislative și noutăți în domeniul social, urmând ca mâine invitații să viziteze obiectivele sociale ale DAS Satu Mare, în cadrul cărora vor fi prezentate serviciile sociale oferite de acestea.

Evenimentul este organizat de Asociația Municipiilor din România – Corpul Profesional al Specialiștilor în Servicii Sociale și Primăria Satu Mare – Direcția de Asistență Socială Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.