Centenarul celebrat la un liceu de TOP din Satu Mare. Ce evenimente au pregatit elevii si dascalii

Colegiul National “Mihai Eminescu” marcheaza Anul Centenarului printr-o suita de evenimente. Acestea au inceput inca de miercuri, 7 noiembrie la Casa de Cultura a Sindicatelor. 

Astazi, 8 noiembrie, la ora 9:00, va avea loc ceremonia de arborare a Drapelului României în curtea colegiului, în colaborare cu Instituția Prefectului județului Satu Mare și militari din Garnizoana Satu Mare.

La ora 9:45, la bustul poetului Mihai Eminescu din fața colegiului, va avea loc slujba de cinstire a memoriei înaintașilor de Sf. Arhangheli Mihail și Gavril. În perioada interbelică această zi era celebrată ca zi a patronului spiritual al școlii.

La ora 10:00 va fi dezvelită o placă aniversară la 50 de ani de la apariția primului număr al revistei “Luceafărul”. Evenimentul va fi urmat de lansarea ediției jubiliare a revistei în Sala festivă dr. Vasile Lucaciu, a colegiului, în prezența a numeroși invitați, printre care inițiatori și redactori de-a lungul timpului, ai acestei reviste.

La ora 12:00, în Sala festivă dr. Vasile Lucaciu, se va lansa al 15-lea caiet eminescian intitulat “Directorii Liceului Mihail Eminescu – Colegiul Național Mihai Eminescu”, autori: prof. dr. Ovidiu T. Pop și elevii Ioana Bura și David Fechete – din clasa a X-a B.Va fi un prilej de reîntâlnire cu foști directori ai liceului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.