Povestea siberiană continuă. Probleme în sudul Kîrgistanului (Foto)

Bertici Attila și Norbert au ajuns în capitala Kîrgistanului, Bishkek. Cei doi calatori au fost avertizati de Consulatul Romaniei din Kazahstan, de care aparțin atât Kîrgizstan și Tadjikistan, ca în sudul țării, în zona orașelor Dzsalabad și Osh să fie mai vigilenți. 

“Dragi prieteni! Am ajuns cu bine in Bishkek, capitala Kîrgistanului! La vama am stat doar 20 de minute. Vameșul kirgiz a fost domn, ne-a întrebat ce facem am povestit de expediție, a dat mâna cu noi: Welcome! Am vizitat repede orașul, zici ca ești in București și Istanbul deodată, in schimb totul este foarte ieftin! Oameni foarte de treabă. Mâine dimineața pornim spre munți!!”, este mesajul celor doi satmareni.

Cei doi călători au sunat și la Consulatul României pentru a se asigura că nu sunt probleme in țară și că își pot continua călătoria în tihnă.

“Când intri intr-o țară necunoscută (Kîrgîzstan), și la intrare primești un astfel de SMS de la Ministerul de Externe al României, nu e bine!! Am sunat imediat la numărul afișat a ridicat o doamnă de la Consulatul României din Kazahstan de care aparțin și Kîrgîzstan și Tadjikistan, a făcut legătura la consulul principal Radu Orzea care este un mare domn, ne-a zis că, alerta de călătorie este încă din august când au fost niște încăierări interetnice la granița între Kîrgîzstan și Tadjikistan, să nu ne panicăm, doar că, in sudul țării zona orașului Dzsalabad și Osh să fim mai vigilenți! Domnul Consul ne-a dat și numărul lui privat pe care putem apela 24/24. Mâine primim răspuns și în legătură cu Munții Pamir dacă este deschis, dacă este circulabil, fiindcă de vreo 10-12 zile tot ninge in zonă!”, spun călătorii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.