Cimitir din Satu Mare, vandalizat. 51 de morminte distruse (Foto)

Mai multe morminte din cimitirul de lângă Podul Decebal au fost vandalizate in noaptea dintre 2 noiembrie (Ziua morților) și 3 noiembrie.

Potrivit Episcopiei romano-catolice, administratorul cimitirului a fost înștiințat prin telefon de către Poliție, fiind rugat să se prezinte la cimitir, căci poliția a primit o semnalare prin telefon referitoare la vandalizare.

Administratorul cimitirului s-a prezentat la fața locului în scurt timp și a ajutat poliția în căutarea persoanelor suspecte, eventual rămase în cimitir. Din păcate, acestea nu se mai aflau la fața locului.

Azi (3 noiembrie) dimineața la ora opt poliția s-a întors și a reluat investigarea urmelor – vopseaua galbenă a apărut pe morminte și pietre mortuale în urma procesului de cercetare a urmelor.

“În urma cercetărilor s-au constatat următoarele: persoane necunoscute au doborât în total 51 de pietre mortuare. În urma vandalizării, două capace de morminte au suferit deteriorări majore. 70% dintre pietrele mortuale au suferit deteriorări mai mici și pot fi lipite la loc. 30% dintre acestea însă trebuiesc schimbate.

În vandalizarea mormintelor nu s-a făcut deosebire de naționalitatea sau religia celor trecuți în cele veșnice. Poliția a început așadar investigațiile și cercetările, încercând tot posibilul în căutarea, găsirea și tragerea la răspundere a vinovaților”, spun reprezentanții Episcopiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.