Love story la spital. Poveste de dragoste impresionanta (Foto)

Un tânăr din Alba, Ioan Florin Fagetan venit la control după un transplant de inima la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureș și-a găsit aleasa la spital, unde aceasta se afla tot în urma unui transplant cardiac. Cei doi s-au căsătorit în 2012.

Tânărul este din localitatea Cenad, județul Alba. În 2009, a fost beneficiarul unui transplant de cord la IUBCvT din Târgu Mureș, iar în 2010 se afla pe secție, în urma unei complicații, la plămâni. Tot atunci a venit, pentru transplant, și cea care urma să îi devină soție.

“Soția a fost transplantată pe cord în 2010, tot aici, pe secție. Aici ne-am întâlnit, pe secție, da. Eu, fiind vechi pe secție, cunoscându-mă asistentele, cunoscându-mă toată lumea, au zis: măi, ne vine o fată pentru transplant. Tot așa, a sunat după-masă că trebuie să vină, a fost seara aici și no… a fost la domnii chirurgi internată pe salon, m-am dus, am întrebat-o un pic pe maică-sa, ce îi, cum îi, după care, după ce s-a făcut transplantul am mai ținut legătura cu ea și după, în 2012, am cerut-o de soție și ea a fost de acord. Continuăm viața împreună”, a declarat acesta.

Tânărul, acum în vârstă de 33 de ani, spune că l-a apropiat de soția sa, de 28 de ani, din Negrești-Oaș, experiența comună, pentru că o persoană sănătoasă nu poate înțelege întotdeauna nevoile uneia care a suferit un transplant.

“În rest, chiar și după un transplant, duci o viață normală, numai trebuie să te ferești de răceli”, a declarat Făgețan.

Până acum, cel mai greu moment a fost în urmă cu câțiva ani, din cauza unei crize de medicamente – care se aduc din străinătate – de circa trei luni, însă a avut noroc că avea rezerve.

El spune că vine periodic la control, alături de soție, la IUBCvT Târgu Mureș, dar la el durează mai mult, din cauza complicației amintite.

Sursa: www.punctul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.