Tara Oasului in paginile revistei National Geographic. Fotografii realizate de Remus Tiplea (Foto)

Tara Oasului va fi oglindita intr-un amplu reportaj in celebra revista National Geographic (NG). In numarul din luna noiembrie a revsitei vor fi publicate fotografii realizate de Remus Tiplea. Pe coperta publicatiei va aparea Marioara, o tanara din tara Oasului care s-a mutat, impreuna cu sotul ei, la Paris. 

„Oșenii au trecut de la lucrul în pădure, în perioada interbelică, la „râtaș” prin țară, în anii comunismului, și apoi peste granițe, după 1989. Ambiția de a reuși, izvorâtă din sărăcia cruntă și foametea anilor 1900, s-a perpetuat de-a lungul generațiilor. După o sută de ani, tradiția de a munci este la fel de puternică”, scrie Oana Ivan in reportajul din NG.

Pe copertă apare marioara, o tanara care după nuntă s-a mutat alături de soțul ei în Paris, unde au grijă de firma de construcții a socrului. Zecile de șiruri de mărgele de la gâtul mireselor de oșeni nu sunt un nou simbol al îmbogățirii recente. Fotografii vechi de o sută de ani arată mirese la fel de bogat împodobite (Foto: Remus Tiplea).

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.