Spital de recuperare privat ultramodern în Băile Felix. Un spital de referinţă pentru zona de Est a Europei

Un medic si un om de afaceri vor să construiasca un spital de recuperare neurologică ultramoderna în Băile Felix. Dr. Marius Căprar este medic primar în secţia de reabilitare medicală a Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, iar Jean Podilă este proprietarul complexului hotelier President, ce cuprinde mai multe capacităţi de cazare, un aquapark şi o bază de tratament.

Investiţia se ridică la 32 milioane de lei, din care jumătate ar putea fi fonduri guvernamentale. Investitorii au depus cerere de finanţare din fonduri guvernamentale pentru 15 milioane de lei, iar restul banilor ar veni din credite bancare.

Dr. Marius Căprar a declarat pentru Bihoreanul că viitorul stabiliment se doreşte a fi „un spital de referinţă pentru zona de Est a Europei”, cu circuite funcţionale, aparatură de ultimă oră, inclusiv „aparatură robotizată”.

„Avem în vedere să angajăm mulţi tineri, cărora să le facem un training complex, în străinătate, şi totodată să aducem specialişti străini aici, pentru pregătirea celor locali”, a mai spus dr. Căprar, precizând că a depus un dosar de finanţare pentru fonduri guvernamentale structurale, realizat cu ajutorul unor consultanţi de specialitate.

„Noi am profitat de numele Băilor Felix şi de calitatea terapeutică a apei care e unică în zonă, sunt sute de ani de experienţă unde efectul terapeutic este clar. Proiectul şi terenul există, know-how şi plan de fezabilitate avem. Pe nişa de recuperare există un deficit foarte mare de paturi“, a mai arătat medicul.

Potrivit Ziarului Financiar, piaţa privată de sănătate este estimată la 7 miliarde lei, în creştere de la an la an.

Sursa: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.