Care sunt cele mai tinere judete din Romania. Ce loc ocupa Satu Mare

Potrivit unui studiu realizat de Ziarul Financiar, pe baza informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Statistică, cele mai tinere judeţe din România sunt: Suceava, Iaşi, Vaslui, Ilfov şi Bistriţa-Năsăud în funcţie de ponderea tinerilor de sub 35 de ani în totalul populaţiei. Botoşani, Bacău, Satu Mare sau Sălaj sunt la rândul lor printre judeţele în care mai bine de 40% din populaţie este mai tânără de 35 de ani.

Conform statisticilor INS, ponderea tinerilor sub 35 de ani este de 42% in Satu Mare, plasand judetul nostru pe locul opt in  clasamentul national.

Deşi Iaşi sau Ilfov au intrat în liga mare a businessului local, pentru judeţele aflate la coada clasa­mentuluui, aşa cum este cazul Vasluiului, Botoşaniului sau Sălajului, ponderea mare a tinerilor în totalul populaţiei poate fi o veste bună în vederea atragerii investiţiilor, dacă aceşti tineri decid să rămână în aceste judeţe.

Bucureşti, Timiş sau Cluj, de exemplu, sunt judeţe în care ponderea populaţiei sub 35 de ani a coborât sub 40%, ceea ce pe termen lung poate ridica probleme majore.

„Atunci când vor lua decizia legată de formarea de noi locuri de muncă, companiile, în proporţie covârşitoare, vor pune pe primul loc disponibilitatea locală a talentelor, 74% dintre acestea spunând că acesta este principalul factor după care îşi orientează investiţiile. Spre comparaţie, 64% dintre companii spun că pentru ele principala grijă este costul forţei de muncă“, se arată în studiul Viitorul Muncii, lansat de Forumul Economic Mondial în septembrie anul acesta.

Sursa: www.zf.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.