S-a lansat Registrului electronic de evidență a contractelor. Ce amenzi risca patronii

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță lansarea Registrului electronic de evidență a contractelor de internship – https://www.internship.anofm.ro.

Registrul înființat și gestionat de ANOFM tine evidența tuturor contractelor de internship, organizațiile-gazdă (persoane juridice la care internii desfășoară activități specifice, în baza contractelor de internship) având obligația înregistrării în acest portal a tuturor contractelor de internship încheiate.

Accesul la registrul electronic se face pe bază de parolă proprie, utilizată cu titlu gratuit.

La aceeași adresă pot fi consultate instrucțiunile de utilizare a registrului electronic.

Potrivit Legii nr.176/2018 privind internshipul, anterior începerii activității de internship, organizațiile-gazdă vor complete și transmite datele din contracte în registrul de evidență al acestora.Orice modificare privind datele de identificare ale organizației-gazdă, sau cu privire la contractual de internship, se va opera în registrul de evidență în termen de 3 zile lucrătoare de la data apariției situației ce a impus modificarea.

Neînregistrarea contractelor de internship în registrul de evidență electronic și netransmiterea datelor și informațiilor din contractual de internship, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 la 4.000 lei.

Programul de internship se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani și se derulează pe o perioadă limitată de timp în cazul unei organizații-gazdă.Scopul desfășurării acestei activități îl reprezintă aprofundarea cunoștințelor teoretice ale internetului, îmbunătățirea abilităților practice și/sau dobândirea de noi abilități sau competențe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.