Procurorii satmareni au decis ! Nu sunt de acord cu ministrul Justitiei

Procurorii satmareni ii solicita ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa renunte la revocarea din functia de Procuror General al Romaniei a lui Augustin Lazar. Decizia a fost luata astazi, 26 octombrie, la Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Satu Mare au decis in Adunarea Generala din data de 26.10.2018, in unanimitate, sa-si exprime sustinerea fata de Procurorul General al Romaniei dl. Augustin Lazar, sa se ralieze pozitiei formulate de catre „Forumul Judecatorilor din Romania”, Asociatie Profesionala a Judecatorilor si Asociatiei „Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor” asociatie profesionala a procurorilor, in sensul solicitarii domnului ministru al Justitiei sa abandoneze procedura de revocare al Procurorului General al Romaniei, dl. Augustin Lazar.

Acestui demers s-au raliat procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Carei si procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Negresti-Oas”, se arata intr-un comunicat de presa remis astazi, 26 octombrie redactiei noastre de Parchetul de pe langa Judecatoria Satu Mare.

Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, 24 octombrie, în declaraţia legată de evaluarea procurorului general Augustin Lazăr, că acesta a fost numit de preşedinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluţie de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

„Pe 27 aprilie 2016 a semnat numirea în funcţia de procuror general, unde nu exista evaluarea criteriilor de performanţă profesională. Rezultă faptul că ministrului Justiţiei de la acea dată a făcut propunerea de numire în funcţia de procuror general cu nerespectarea criteriilor şi procedurilor legale. Preşedintele Republicii nu a verificat legalitatea evaluării în propunerea numirii făcute. De ce ministrul Justiţiei a transmis fără ca dosarul să fie complet, preşedintele a numit fără a exista verificarea legalităţii şi nu credem faptul că are vreo legătură numirea cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură, în care, şi nu înţeleg de ce, apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie”, a declarat Tudorel Toader.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.