Condamnat la inchisoare cu executare. A adormit la volan si a ucis trei oameni (Foto)

A ucis trei oameni, iar alti cinci au ajuns in spital. Soferul roman care provocat in vara anului trecut carnagiul de pe un drum din Ungaria, in apropierea granitei cu Romania a fost condamnat joi, 25 octombrie la inchisoare cu executare. 

Acesta a adormit la volanul unui microbuz plin cu pasageri, in apropiere de punctul de trcere a frontierei Artand/Bors si s-a izbit cu masina de un TIR, provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor cinci.

Soferul român, un bărbat în vârstă de 37 ani din judeţul Neamţ, a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni, având totodată interdicţia de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 4 ani.

Accidentul s-a produs în dimineaţa zilei de 25 iulie, anul trecut. Bărbatul a a pornit din Anglia, la volanul unui microbuz în care se aflau 8 călători, conducând aproape fără întrerupere 1.900 kilometri, până în Mezőpeterd, la mică distanță de Punctul de trecere a frontierei Artand/Borş, unde a aţipit. Microbuzul a ieşit în decor, lovindu-se cu o viteză de 90-95 kilometri pe oră de spatele unui TIR oprit într-o parcare.

În urma accidentului, trei persoane – două femei şi un bărbat – din judeţele Botoşani, Neamţ şi Maramureş, au murit pe loc, iar alte 5 persoane au ajuns la spital. Pasagerii răniţi erau din Cluj, Sălaj, Neamţ respectiv Iaşi.

După accident, şoferul a fost reţinut de poliţiştii maghiari pentru 72 de ore, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.