Centenarul prin ochi de copil. Expoziție la o școală din județ (Foto)

În anul Centenarului Marii Uniri, Școala Gimnazială Botiz și-a propus să marcheze acest eveniment printr-o suită de activităţi, prin care şcolarii devin părtași la istoria națională a României, ei fiind purtători ai valorilor și tradițiilor românești. Evenimentul a avut loc astăzi, 25 octombrie. 

Astfel, sub îndrumarea învățătoarelor Adela Boariu, Daniela Ivan M. și Simona Szollosi, inițiatoarele și coordonatoarele proiectului intitulat ,,MICI ȘI MARI ȘI AN DE CENTENAR” în parteneriat cu Primăria Botiz și Biblioteca comunală din localitate s–a prezentat un moment artistic în care micii școlari au recitat poezii și au intonat cântece patriotice.

Serbarea s-a concretizat prin cântece și poezii patriotice, o expoziție cu obiecte vechi ,,din odaia bunicii” și realizarea unei cărți cu titlul ,,Centenarul prin ochi de copil-100 de pagini pentru România” lucrare la care au contribuit și elevii claselor a II-a și a IV-a.

La eveniment au fost prezenți viceprimarul din Botiz, Apai Beata, secretara Angelica Ciorcaș și părinți ai micilor școlari.

,,Micii români și-au exprimat astfel recunoștința, respectul și prețuirea față de eroii neamului demonstrând că sunt vrednici urmași ai celor care au înfăptuit Marea Unire.

Nu au uitat însă și de cinstirea eroilor căzuți pentru independența țării depunând flori la monumentul eroilor din localitate, unde alături de elevii mai mari îndrumați de prof. Cristian Chirilă și prof. Maria Pandi au intonat cântece patriotice marcând astfel și Ziua Armatei Române.

,,Micii români și–au exprimat astfel recunoștința, respectul și prețuirea față de eroii neamului demonstrând că sunt vrednici urmași ai celor care au înfăptuit Marea Unire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.