Zeci de copii beneficiaza de serviciile Centrului de zi “Sfanta Tatiana”. Se cauta voluntari

Datorită faptului că de la înființarea Asociatiei “Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului” majoritatea activităților cu copiii asistați au avut loc în aer liber, lângă Biserica “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, sau în spații improprii, a devenit imperios necesară amenajarea unui sediu corespunzător cerințelor legale. CENTRUL DE ZI SFÂNTA TATIANA s-a realizat prin transformarea fostei Centrale termice de pe strada Trotușului nr. 2, primită în concesiune în anul 2013 printr-o Hotărâre a Consiliului Local Satu Mare.

Lucrările de construire s-au început în anul 2015 și s-au finalizat în luna octombrie 2018, fondurile necesare fiind obținute din donații și sponsorizări de la persoane fizice și societăți comerciale. Suprafața desfășurată a clădirii este de aproximativ 500 de mp în care s-au amenajat: o sală multifuncțională; sala de lectură ”Doamna Stanca”; sala de meditații ”Lucian Blaga”; sala de consiliere psihologică ”Doina”; birouri psiholog, asistent social, cadre didactice, administrativ; două săli de refugiu si cinci grupuri sanitare.

MISIUNEA CENTRULUI DE ZI constă în asistarea și educarea copiilor proveniți din medii defavorizate, cu scopul prevenirii abandonului școlar și al unei bune integrări în societate, respectiv asistarea și sprijinirea părinților în vederea creării unui climat familial propice dezvoltării armonioase a copiilor.

BENEFICIARII sunt aproximativ 100 de copii și părinții lor, proveniți din medii defavorizate.

SERVICIILE care se oferă sunt:

– Consiliere psihologică și sprijin pentru părinți și copii
– Educație parentală, în vederea prevenirii separării copilului de familie
– Program de ajutor la teme: ”Școala e șansa mea”
– Activități creative și recreative cu copiii ( excursii, tabere, concursuri sportive)
– Sprijin material pentru familii și copii, constând în alimente, rechizite, mobilier, electrocasnice, îmbrăcăminte și încălțăminte.

Deoarece activitățile sunt în beneficiul întregii comunități locale, reprezentantii asociatiei asteapta toți sătmărenii iubitori de voluntariat care doresc să-și aducă aportul la ajutorarea acestor copii, oferindu-le șansa unei vieți mai bune, prin educație și integrare comunitară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.